Zelfstandig werkend kok

Het Montferland

Een kijkje in de keuken. Het opstarten van de keuken om zo goed mogelijk voorbereid te beginnen aan de werkdag. Ons bedrijf heeft beschikking tot lunch en diner. Dit betekend dus dat jij gedurende jouw hele werkdag bezig zult zijn met het maken van mise en place. Naast het maken van de nodige voorbereidingen help jij ook mee met het serveren van lunch en diner. Jij zorgt voor de gerechten die op onze kaart staan netjes en volgens de norm meegegeven worden aan onze gasten. Wij organiseren ook bruiloften, bbq's, buffetten en overige feesten. Deze aantallen zijn groter qua personen, er wordt op zulke dagen dus onder andere meer van jouw zorgvuldigheid gevraagd. Jij zult vooral leren werken met mooie producten. Het meekijken met bestellen van de voorraad. Het werken met leuke gerechten waarbij diverse structuren, snijtechnieken en smaken aanbod komen. Ook helpen van jouw collega's uit bijvoorbeeld de afwas. Ervoor zorgen dat jij jouw gebruikte spullen netjes debarrasseerd bij de afwas

Naar wie zijn wij op zoek?

De vaardigheden die belangrijk zijn om bij ons in de keuken mee te werken zijn voornamelijk; gestructureerd, netjes te werk gaan, stressbestendig, leergierig en doorzettingsvermogen. Het spreekt voor zich dat hygiëne extreem belangrijk is. Vandaar het netjes en gestructureerd werken denk aan een opgeruimde werkplek en geef je borden ten alle tijden schoon mee. Oog voor detail, de schone borden zoals net genoemd maar denk ook aan kleur in jouw producten. Maak je bord sprekend door verschillende structuren en bereidingswijzen te combineren. Controleer ook altijd de houdbaarheid van jouw producten. Creativiteit is ook erg welkom. Laat dit vooral zien en horen. Heb jij bepaalde ideeën over het maken van een gerecht of het opmaken van de borden. Sparren onderling is erg leuk en wordt ook erg positief opgepakt. Laat ook vooral zien wat je kunt en dat je leergierig bent naar nieuwe dingen. Andere collega's helpen uit bijvoorbeeld de afwas kan ook voorkomen. Wees flexibel en collegiaal

Wat biedt het bedrijf?

Wij bieden een zeer leerzame tijd, ruimte voor ontwikkeling en een gezellig team dat elkaar graag helpt. Jouw kennis verbreden op het gebied van de producten, opmaak, serveren en alles wat daarnaast bij komt kijken. Ook serveren wij niet alleen lunch en diner. Jij zult wellicht (mochten deze in jouw periode gepland staan) meelopen op dagen dat wij bijvoorbeeld een buffet, bruiloft, bbq of overig feest hebben. Dit soort dagen zijn leuk voor de afwisseling en ook zeer leerzaam. Doorgroeimogelijkheden zijn bij ons ook zeker mogelijk. Laat jij je tijdens jouw stage van jouw goede kant zien en voel jij je op je plek bij ons. Dan is er na jouw stage altijd ruimte om te overleggen voor eventuele vaste aanstelling.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Bereid om te werken aan fysieke toegankelijkheid
  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat

lees verder