Zelfstandig werkend bakker

Chocolaterie Magdalena WARNING # Chocolate can make your clothes shrink, so make it ;-)

Belangrijk om te weten is, dat wij hoofdzakelijk chocolade verwerken. We starten de dag vanaf 9:00 uur en stoppen om 17:00 uur. De werkzaamheden zijn gericht op het allround leren werken in een chocoladebedrijf. Dit begint bij het verwerken (mouleren en temperen) van chocolade tot en met het maken van vullingen waaronder karamel en ganache. En niet te vergeten dat verpakken van chocolade een kunst op zichzelf is. Het oog wil ook wat dus wij leren ook hoe je een luxe product op een ludieke en smaakvolle manier moet verpakken. In de winkel(s) leer je hoe je het product aanbiedt aan de klant = verkoop. Het leuke en bovenal zinvolle hiervan is dat je je eigengemaakte creatie verkoopt. Dat geeft een extra kick. Ook aan de inkoopzijde besteden wij aandacht en leer je hoe je kostenefficiƫnt grondstoffen en verpakkingen kunt inkopen. Het is leuk om bij leveranciersgesprekken aan te sluiten en af en toe een leverancier te bezoeken.

Naar wie zijn wij op zoek?

Onze leerling/student is leergierig en heeft de drive om zich volledig in het chocoladevak te storten. Het werken volgens het idee van: afspraak = afspraak staat bij ons hoog in het vaandel. Dit geldt voor jou maar voor ons net zo goed. Je beschikt in principe nog nergens specifiek over en daarom is oprechte interesse in het chocoladevak het allerbelangrijkste. Basis dingen zoals: vertrouwen, hard en slim werken, teamspeler en sociaalvoelend zijn. Dit zijn allemaal voordelen maar komen doorgaans gaandeweg de stage naar voren en aan bod. Open staan om een vak te leren is het allerbelangrijkste en hierbij mogen fouten worden gemaakt. Dus een dosis lef en doorzettingsvermogen horen hier ook nog bij en dan komt het helemaal goed met je stage.

Wat biedt het bedrijf?

Wij bieden een complete leerplaats aan in een grote nieuwe ruimte waar we sinds 1 september 2023 naartoe zijn verhuisd. De vakkennis en toewijding van het team is groot en hierdoor is er onderling een sterke saamhorigheid om de steeds moeilijker wordende (chocolade)opdrachten te voltooien tot grote tevredenheid van de klant. Plezier in wat je doet staat bij ons voorop en dan komt de rest vanzelf is onze ervaring. Kortom, wij bieden een fijne stageplaats waar alle voorzieningen aanwezig zijn om er gezamenlijk een succesvolle stageperiode van te maken.

Wat ga je leren?

  • Bereidt bakkerijproducten
  • B1-K1-W1 Plant de productie van bakkerijproducten
  • B1-K1-W2 Bereidt de productie van bakkerijproducten voor
  • B1-K1-W3 Bereidt bakkerijproducten
  • B1-K1-W4 Verwerkt, modelleert en bakt bakkerijproducten
  • B1-K1-W5 Decoreert bakkerijproducten en werkt deze af
  • B1-K1-W6 Bewaakt en borgt de kwaliteit van bakkerijproducten
  • B1-K1-W7 Verpakt en presenteert bakkerijproducten of onafgebakken bakkerijproducten en slaat deze op
  • B1-K1-W8 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de bakkerij schoon
  • Bestelt grondstoffen en producten en slaat deze op
  • P2-K1-W1 Bestelt benodigde grondstoffen en producten
  • P2-K1-W2 Controleert grondstoffen en producten bij ontvangst op (opslag)specificaties
  • P2-K1-W3 Slaat geleverde grondstoffen en producten op in geconditioneerde ruimtes
  • Ontwikkelt en introduceert nieuwe of vernieuwde receptuur
  • P2-K2-W1 Bedenkt ideeën voor het vernieuwen van het assortiment en ontwikkelt receptuur
  • P2-K2-W2 Introduceert nieuwe of vernieuwde receptuur op de werkvloer
  • P2-K2-W3 Informeert en adviseert over nieuwe/vernieuwde bakkerijproducten

lees verder