Zelfstandig werkend kok

Stichting Park Boswijk Leer het vak in een nieuwe werkomgeving waar jouw inbreng gewaardeerd wordt!

Als leerling kok heb je een leuke afwisselende functie in een bedrijf met een prettige werksfeer waarbij de bewoners centraal staan. De horeca is 7 dagen per week geopend voor lunch, op woensdagavonden kan men ‘s avonds “Gezellig tafelen” en op vrij- en zaterdagen is er à la carte diner. De overige avonden is de horeca alleen geopend op aanvraag. De open keuken is compact ingericht en voorzien van de nieuwste apparatuur. Je voornaamste taken zullen zijn: • Bereiden van gerechten van de lunch-, diner- en partykaart • Verrichten van voorbereidende werkzaamheden, zoals wassen, snijden, voorkoken e.d. • Gereedmaken van borden door middel van het uitvoeren van à la minute kookwerkzaamheden • Portioneren en garneren van gerechten en het controleren van de presentatie

Naar wie zijn wij op zoek?

• Een gemotiveerde enthousiasteling die initiatief toont en doorzettingsvermogen heeft • Een kandidaat met passie voor het vak • Oog voor detail: je ziet precies waar en hoe jij jezelf nuttig kunt maken • Een gastgerichte en flexibele werkhouding • 4 werkdagen per week beschikbaar; de werkdagen zijn van maandag tot en met zondag met wisselende aanvangs- en sluittijden, ook op zon- en feestdagen • Wonend in de nabije omgeving van Doorn en/of de provincie Utrecht

Wat biedt het bedrijf?

• Werken in een leuk en enthousiast team in een net vernieuwde werkomgeving • Een werkweek waarbij we natuurlijk één dag vrij houden voor jouw opleiding • De mogelijkheid om veel te leren en je verder te ontwikkelen in je vakgebied • Uitstekende begeleiding op de werkvloer • Een leerlingencontract, leerlingensalaris en meedelen in de fooi

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

lees verder