Zelfstandig werkend kok

Rodeo Eindhoven B.V.

De student leert alledaagse taken te plannen en voor te bereiden volgens de recepten van het restaurant. Ze leren gerechten te bereiden met vlees, vis en groenten als voor- of hoofdgerechten. Ze zullen ook leren hoe ze hun werkgebied en apparatuur goed moeten schoonmaken volgens de HACCP-regels. Een ander onderdeel van hun training is het bestellen van de benodigde producten voor de bereidingen, het ontvangen van de producten en het controleren van de kwaliteit bij levering. Tot slot maken ze kennis met de administratieve procedures van het restaurant en leren ze hoe ze deze correct en efficiënt kunnen uitvoeren. Als stagiair duik je in een wereld van creativiteit en business. Je leert hoe je nieuwe gerechten ontwikkelt, menu's samenstelt en efficiëntie en kwaliteit stimuleert. Je leiderschapsvaardigheden worden aangescherpt als je leert om instructies en begeleiding te geven aan andere leerling-medewerkers. Doe met ons mee en ontdek je potentieel.

Naar wie zijn wij op zoek?

De student is bekend met de basisconcepten die nodig zijn om in een professionele keuken te werken, zoals het lezen en volgen van eenvoudige recepten, het identificeren van ingrediënten en het beheersen van basistechnieken in koken. Deze kennis kan worden verkregen door eerdere ervaring als vrijwilliger of parttime medewerker in een professionele keuken, hoewel dit niet verplicht is voor deze functie.

Wat biedt het bedrijf?

We hebben een ervaring en een multiculturele werkteam Wij bieden een dynamische en multiculturele omgeving met collega's die geven om eten en gastvrijheid. We helpen je om je trainingsdoelen en ambities te bereiken. Dit is een kans om van dichtbij te zien hoe de keuken samenwerkt met andere partijen, zoals het serviceteam, door middel van vergaderingen, hoe een restaurant werkt en om leveranciers en groothandels te bezoeken. Tot slot bieden we je de mogelijkheid om na afloop van de stage bij ons te komen werken als werknemer.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

lees verder