Zelfstandig werkend kok

Restaurant Binnen de Poorte Kok, Zelfstandig werkend kok

Wij, bij Binnen de Poorte, werken al sinds het begin met leerling-koks. Dit, omdat wij denken, dat we de nieuwe vakkrachten echt wat kunnen bijbrengen. In samenwerking met Achter de Poorte komt het ook voor dat een leerling zich nog extra kan ontwikkelen, omdat we ook graag samenwerken als bedrijven. We proberen voor de leerling een stabiele basis te bieden en voor alle leerjaren een passende invulling te geven. Als leermeester is het enorm leuk om te zien hoe een leerling het schooljaar begint en hoe diegene het schooljaar eindigt. Wanneer je ziet dat diegene goeie stappen heeft gemaakt, dan maakt je dat toch wel trots.

Naar wie zijn wij op zoek?

Motivatie om het vak te leren is het meest belangrijk. Verder zien we graag een teamspeler, die het graag het beste met iedereen voor heeft.

Wat biedt het bedrijf?

Wij, bij Binnen de Poorte, werken al sinds het begin met leerling-koks. Dit, omdat wij denken, dat we de nieuwe vakkrachten echt wat kunnen bijbrengen. In samenwerking met Achter de Poorte komt het ook voor dat een leerling zich nog extra kan ontwikkelen, omdat we ook graag samenwerken als bedrijven. We proberen voor de leerling een stabiele basis te bieden en voor alle leerjaren een passende invulling te geven. Als leermeester is het enorm leuk om te zien hoe een leerling het schooljaar begint en hoe diegene het schooljaar eindigt. Wanneer je ziet dat diegene goeie stappen heeft gemaakt, dan maakt je dat toch wel trots.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Met uitzicht op een vaste baan
  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat
  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring

lees verder