Restaurant De Ar Leerplek Voor lunch & diner, in een bijzonder restaurant.
Restaurant de Ar in Westerbork is een erkend leerbedrijf waar we leerling koks opleiden. Onze leerling stellen we voorop en bieden de mogelijkheid om samen met ons team alle dagelijkse werkzaamheden te voldoen . We zijn een enthousiast team van 3 koks die allemaal stuk voor stuk de passie hebben voor het kok vak. De leerling is bij ons echt een onderdeel van het team. We doen de koksopleiding in samenwerking met MBO koksopleidingen. We hebben 1 BOL werkplek, waarin jij als leerling in je eigen tempo leert, productkennis opdoet, en het vak kok ervaart. Ons restaurant is uniek in haar soort, zoek ons maar eens op via www.de-ar.nl
Naar wie zijn wij op zoek?
De student beschikt minimaal over de basisvaardigheden(zoals snijvaardigheden) is sociaal en straalt een enthousiaste houding uit. De student is bereid om ook eens in de avond te werken en om samen met het team het diner te verzorgen. De leerling kan zelfstandig werken en ziet zelf werkzaamheden.
Wat biedt het bedrijf?
Het keukenteam bestaat uit 3 koks, die allemaal op hun eigen manier plezier en enthousiasme halen uit het koksvak. Zij waarderen een leerling die enthousiast is en laat zien dat deze wil leren en het vak leuk vindt. Na een aantal keer te hebben mee gewerkt aan de lunch en mice en place mag de leerling meedraaien tijdens het diner, Hier leer je alle afdelingen van de keuken kennen, van voorgerechten, nagerechten tot groente en warme kant. Wanneer de leerling enthousiasme toont kan er een weekend- vakantiebaan inzitten.
Wat ga je leren?
- Bereidt gerechten
- B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
- B1-K1-W2 Maakt mise en place
- B1-K1-W3 Past recepten aan
- B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
- B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
- B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
- B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
- Beheert keukenvoorraden
- B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
- B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
- B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
- B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
- Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
- P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
- P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
- P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
- P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
- P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers